Dekoratat

Më 16 shkurt 2013, Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga, në një ceremoni të veçantë, i dorëzoi dekoratat për personalitetet që janë dekoruar më 10 Qershor 2012, 28 Nëntor 2012 dhe 17 Shkurt 2013.


Të dekoruarit me Urdhrin “Hero i Kosovës”

Urdhri “Hero i Kosovës” u jepet personave që kanë bërë vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës.

Radhitja sipas alfabetit:
Afrim Zhitia - Urdhri “Hero i Kosovës”
Agim Binak Çelaj  -   Urdhri “Hero i Kosovës”
Agim Shala  -  Urdhri “Hero i Kosovës
Agron Muharrem Rrahmani -   Urdhri “Hero i Kosovës”
Agron Rama    -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Ahmet Haxhiu -   Urdhri “Hero i Kosovës”
Ahmet Hoxha  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Ahmet Shaban Kaçiku  -  Urdhri “Hero i Kosovës
Bahri Rrahman Fazliu  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Basri Halil Canolli  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Edmond Hoxha   -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Fadil Vata  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Fahri Rrahman Fazliu  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Hakif Zejnullahu  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Hasan Ramadani  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Ismail Dumoshi  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Ismet Asllani  -   Urdhri “Hero i Kosovës”
Jashar Salihu  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Mehë Ramë Uka  -   Urdhri “Hero i Kosovës,
Metush Krasniqi  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Qamil Hafiz Iljazi  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Remzi Ademaj  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Rexhep Bislimi  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Rexhep Halimi  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Rrustem Bruqi  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Sabit Veseli  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Shaban Shala  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Shefko Salkoviq  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Shemsi Ahmeti  -   Urdhri “Hero i Kosovës”
Skënder Çeku  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Xhemajl Fetahaj  -  Urdhri “Hero i Kosovës”
Xhevat Ahmet Berisha  -   Urdhri “Hero i Kosovës”
Xhevat Jusufi  -  Urdhri “Hero i Kosovës”

Të dekoruarit me “Urdhrin e Lirisë”

“Urdhri i Lirisë” u jepet personave për kontributin e tyre të lartë për liri të Kosovës.

Radhitja sipas alfabetit:
Abdullah Krashnica – Presheva -   Urdhri i lirisë
Adem Gllavica  -  Urdhri i lirisë
Adem Voca  -  Urdhri i lirisë
Afrim Maliqi  -  Urdhri i lirisë
Ajet Gërguri  -  Urdhri i lirisë
Ali Bajraktari  -   Urdhri i lirisë
Ali Ibra  -  Urdhri i lirisë
Atë Luigj Palaj  -   Urdhri i lirisë
Atë Shtjefën Gjeçovi  -   Urdhri i lirisë
Batalioni Atlantiku  -  Urdhri i lirisë
Bedri Pejani  -  Urdhri i lirisë
Bislim Tahir Lushtaku  -  Urdhri i lirisë
Demë Ali Pozhari  -  Urdhri i lirisë
Dervish Bej Ipeku  -  Urdhri i lirisë
Gjon Sereqi  -  Urdhri i lirisë
Hajdin Bej Draga  -  Urdhri i lirisë
Halim Spahia  -  Urdhri i lirisë
Hasan Hysen Budakova  -  Urdhri i lirisë
Hysen Tërpeza  -  Urdhri i lirisë
Hyzri Talla  -  Urdhri i lirisë
Ibrahim (Aliu) Kelmendi  -   Urdhri i lirisë
Ibrahim Lutfiu  -  Urdhri i lirisë
Ilir Durmishi  -  Urdhri i lirisë
Islam Domaneku  -  Urdhri i lirisë
Mehmet Pashë Deralla  -  Urdhri i lirisë
Mit’hat Frasheri  -  Urdhri i lirisë
Mulla Idriz Gjilani  -   Urdhri i lirisë
Mustafë Domaneku  -  Urdhri i lirisë
Nexhat Agolli  -  Urdhri i lirisë
Nue Perlleshi  -  Urdhri i lirisë
Osman Domaneku  -  Urdhri i lirisë
Osman Dumoshi  -  Urdhri i lirisë
Qerim Begolli  -  Urdhri i lirisë
Rexhep Bej Mitrovica  -  Urdhri i lirisë
Rexhep Krasniqi  -  Urdhri i lirisë
Riza Bej Gjakova  -  Urdhri i lirisë
Rrahim Samiu-Zogu  -   Urdhri i lirisë
Sabit Islam Vllahiu  -  Urdhri i lirisë
Sabrije Vokshi (Bija) -   Urdhri i lirisë
Sadik Ramë Gjurgjeviku  -  Urdhri i lirisë
Salih Gjuka  -  Urdhri i lirisë
Sheh Myhedini  -  Urdhri i lirisë
Shemso Ferri   -  Urdhri i lirisë
Shkumbin Tërpeza  -   Urdhri i lirisë
Shyhrete Berisha  -  Urdhri i lirisë
Ukë Sadiku  -  Urdhri i lirisë
Vjollca Berisha  -  Urdhri i lirisë
Xhemë Domaneku  -  Urdhri i lirisë
Ylfete Humolli  -  Urdhri i lirisë
Zenel Bej Begolli  -  Urdhri i lirisë

Të dekoruarit me “Urdhrin e Pavarësisë”

“Urdhri i Pavarësisë” u jepet personave për kontributin e tyre për pavarësinë e Kosovës.

Radhitja sipas alfabetit:
Miftar Mustafa   - Urdhri i Pavarësisë
Gjeneralmajor Lulzim Gani Morina -   Urdhri i Pavarësisë
Hafir Shala  -  Urdhri i Pavarësisë
Selman Bekë Lajçi  -  Urdhri i Pavarësisë
Selman Hasani  -  Urdhri i Pavarësisë
Xhavit Hoxha  -  Urdhri i Pavarësisë

Të dekoruarit me Urdhrin Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”

Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” u jepet personave për trimëri në luftën për liri.

Radhitja sipas alfabetit:
Adem Mulaj  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Adile Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Astrit Bytyçi  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Bajram Bahtiri  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Blerina Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Driton Islami  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Elfije Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Elheme Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Emsale Frangu  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Enver Topalli  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Fatime Bazaj  - Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Fatime Hetemi  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Fatime Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Ganimete Xhelani  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hamide Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hamit Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hanëmshahe Zymberi  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hazir Brahim Berisha  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Himë Hajredinaj  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hyre Emini  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hysen Ahmet Zogjani  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Ismajl Isuf Kryeziu  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Jehona Raka  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Jeton Tërstena  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Luljeta Shala  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Muhamet Dervishi  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Mukadeze Muhaxheri  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Myrvete Sali Maksutaj -   Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Osman Geci  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Osman Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Ramadan Rexhepi  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Sadik Vega  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Sejdi Sejdiu -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Skender Midin Rexhepi - Komandant “Hekuri”  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Vezir Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Zahide Jashari  -  Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”

Të dekoruarit me Urdhrin për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”

Urdhri Për Paqe, Demokraci Dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”, u jepet personave vepra jetësore e të cilëve cilësohet si kontribut i veçantë për ndërtimin e paqes, zhvillimin e demokracisë dhe kultivimin e Humanizmit

Radhitja sipas alfabetit:
Nekibe Kelmendi  -  Urdhri për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”
Viktor Meier  -  Urdhri për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”

Të dekoruarit me Medaljen Humanitare “Nëna Terezë”

Medalja Humanitare “Nëna Terezë” u jepet personave që kontribuojnë në çështjet humanitare

Radhitja sipas alfabetit:
Sonja Biserko  -  Medalja Humanitare Nëna Terezë
Flora Brovina   -  Medalja Humanitare “Nëna Terezë”
Sehadete Mekuli  -   Medalja Humanitare “Nëna Terezë”

Të dekoruarit me Medaljen e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta”

Medalja e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta” u jepet personave që kanë kontribuar dhe kontribuojnë për paqen dhe pajtimin në mes njerëzve.

Nurije Zekaj  -   Medalja e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta”

Të dekoruarit me Medaljen Presidenciale të Meritave

Medalja Presidenciale e Meritave u jepet personave që me punën e tyre kanë kontribuar në fusha të veçanta si arsim, shkencë, kulturë, rini, sport, siguri, shërbim civil.

Radhitja sipas alfabetit:
At Artur Liolin  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Abdurrahman Shala  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Agim Çavdërbasha  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Agron Loxha   -  Medalja Presidenciale e Meritave
Ali Ahmeti  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Ali Podrimja  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Aziz Salihu  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Bekim Fehmiu  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Bernard Kouchner  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Dervish Rozhaja  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Drita Begraca  -   Medalja Presidenciale e Meritave
Ejup Statovci  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Elez Biberaj  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Esat Bicurri  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Eshref Ademi  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Fahri Beqiri  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Faruk Begolli  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Gani Azemi  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Gazmend Zajmi  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Gjeneralbrigade Bashkim Jashari  -   Medalja Presidenciale e Meritave
Gjenerallejtënant  Kadri Kastrati  -   Medalja Presidenciale e Meritave
Gjeneralmajor Rrahman Rama   -  Medalja Presidenciale e Meritave
Gratë e Krushës -   Medalja Presidenciale e Meritave
Hadi Shehu  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Hamdi Gashi -   Medalja Presidenciale e Meritave
Harry Bajraktari  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Igballe Qena  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Ismail Kosumi  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Ismet Peja  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Istref Begolli  -  Medalja Presidenciale e Meritave
John Menzies  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Karel Schwarzenberg  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Katarina Josipi   -  Medalja Presidenciale e Meritave
Kisha Katolike Shqiptare Zoja e Shkodrës në Amerikë  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Kisha Ortodokse Autoqefale, Boston, Amerikë  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Komuniteti Islamik Shqiptar - Amerikë -   Medalja Presidenciale e Meritave
Larry Rosin  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Leze Qena  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Lidhja Shqiptaro Amerikane – Diogardi  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Liljana Çavolli  -   Medalja Presidenciale e Meritave
Melihate Ajeti   -  Medalja Presidenciale e Meritave
Morton Abramovich  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Motrat Qiriazi  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Muhamed Mufaku Al Arnauti  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Muharrem Qena  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Këshilli Kombëtar Shqiptaro-Amerikan NAAC  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Nadira Avdiq Vllasi  -   Medalja Presidenciale e Meritave
Nicholas Burns  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Oleg Levitin  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Rosemary Di Carlo  -   Medalja Presidenciale e Meritave
Rrustem Geci  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Safete Rugova  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Shahindere Bërlajolli  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Shani Pallaska  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Shaun Byrnes  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Shoqata “Vatra”, Amerikë  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Sir Suma Chakrabarti  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Sylejman Lokaj  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Teatri Dodona   -  Medalja Presidenciale e Meritave
Teqeja e Baba Rexhepit  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Walter Happer  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Xhevat Qena  -  Medalja Presidenciale e Meritave
Xhim Xhema  -  Medalja Presidenciale e Meritave

Të dekoruarit me Çmimin për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim

Çmimi për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim u jepet personave që tregojnë rezultate të jashtëzakonshme në fusha të caktuara të dijes, zhvillimit ekonomik dhe teknologjisë.

Radhitja sipas alfabetit:
Srdjan Petrovic -   Çmimi për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim
Vebi Velija   - Çmimi për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim

Të dekoruarit me Medaljen Presidenciale për Sundim të Ligjit

Medalja Presidenciale për Sundim të Ligjit u jepet personave që me punën e tyre kanë kontribuar në fushën e sundimit të ligjit.

Xavier Bout de Marnhac  -  Medalja Presidenciale për Sundim të Ligjit

Të dekoruarit me Medaljen Ambasador Nderi i Kosovës:

Rita Ora -   Medalja Ambasador Nderi i Kosovës

Rita Ora është dekoruar nga Presidentja Atifete Jahjaga me rastin e 28 Nëntorit. Dekorata asaj do t’i jepet në një ceremoni të veçantë, të organizuar në një rast tjetër.